School of x

Under kunstnernavnet School of X debutterede Rasmus Littauer i 2017 med den synthromantiske ep Faded. Dream. Inden da havde han allerede slået sit navn fast som trommeslager for MØ og har blandt andet besøgt Glastonbury og Coachella. I 2019 udgav School of X endnu en ep med navnet Destiny og senere opfølgeren Interpretations, der blandt andre inkluderer remixes og fortolkninger af Trentemøller og Spencer Zahn. 

Tidligt i 2020 så fremtiden lys ud for School of X, da han i forbindelse med udgivelsen af sit debutalbum Armlock var klar til, at karrieren skulle tage fart, og han skulle spille koncerter i både London og USA efter sin første headlinerturné. Resten af historien kender du allerede: School of X’s debutalbum udkom, mens Littauer var tvunget til at blive hjemme. Han valgte dog at udnytte lockdown-tiden optimalt og flyttede midlertidigt hjem til sit barndomshjem i Hjortshøj. Her gik han i gang med at udarbejde sit næste album, der blev til i alt 8 sange på Dancing Through the Void, ført an af singlen “Away”. En sang der i følge School of X handler om at blive afklaret med tabt kærlighed.

Generelt skaber Littauer med sin musik et sammenhængende univers, der leger med balancen mellem det elektroniske og det organiske. Den klare akustiske kerne af trommer, guitar og bas sammensmeltes med både harmløse synthesizerflader, men også mere skøre lydeffekter og støjelementer. 

Vi ser frem til at lade os rive med af det imponerende musikalske univers og endnu engang byde School of X velkommen på scenen til Alive Festival 2022.