Frivillig

Alle er velkomne – uanset om du er ung, gammel, thybo eller ‘kjøwenhavner’. Det er gennem mangfoldighed og fællesskab, at vi skaber Alive Festival. Her på siden kan du finde info om, hvordan du kan engagere dig lige nu, og hvilke frivilligtyper- og opgaver vi arbejder med. Du kan også læse om Forenigen Thy Alive og vores generelle tilgang til frivillighed under  ‘Om Alive’.

Tilmeld dig som frivillig til Alive Festival 2021

Du kan nu melde dig som frivillige til årets festival, og der er en masse fede og vigtige arbejdsopgaver at vælge imellem.
Meld dig som frivillig på her.

Hvordan kan jeg være frivillig?

Alive Festival skabes af engagerede frivilligkræfter, som mødes i løbet af årets 365 dage, og der er altid plads til flere på holdet. Kan du lide at bygge? Er du en knag til at koordinere events? Har du en excel-haj gemt i maven, eller er du interesseret i det med sikkerhed? Alle kompetencer og talenter kommer i spil, når vi sammen laver festival.

Hvilken type frivillig passer mig?

Frivilligtilmeldingen til Alive Festival 2021 åbner til marts, men her kan du få et overblik. Vi tror ikke på “one size fits all”, derfor har vi flere frivilligtyper, så du kan vælge den, der passer til dig.

365-frivillig

Vi elsker at skabe festival sammen med holdspillere, ildsjæle og vaskeægte nørder på alle områder – hele året rundt. Skriv til Røskva fra frivilligholdet hvis du er interesseret i tage et større ansvar også uden for festivalsæsonen: roskva@alivefestival.dk

Frivillig

Til dig der vil være med på frivilligholdet i tiden omkring festivalen.

24 timer før / 10 timer under / 16 timer efter

Goder: Partoutbillet, Frivillig t-shirt, Forplejning under vagt, adgang til hygge og kaffe i frivilligloungen alle dage.

Superfrivillig

Til dig der vil give den lidt ekstra gas på frivilligfronten omkring festivalen.

36 timer før/ 20 timer under festivalen /30 timer efter

Goder: Partoutbillet, 5 ølbilletter, Frivillig t-shirt, Forplejning under vagt, adgang til hygge og kaffe i frivilligloungen alle dage

Gæv Thybo

Til dig der vil give et nap med en enkelt dag på festivalen.

5 timer under festivalen

Goder: Endagsbillet til den dag du har vagt, adgang til hygge og kaffe i frivilligloungen den dag du har vagt

Generelle goder for frivillige

Som frivillig får du ud over din billet også en lækker frivillig-t-shirt og en mulepose i årets Alive-design, og endelig har du adgang til vores hyggelige frivilliglounge. Her kan du sammen med andre frivillige slå fødderne op til en velfortjent kaffepause og en snack, mens I lader mobil- og festivalbatterierne op.

Hvad kan jeg arbejde med som frivillig på festivalen?

Stor forskellighed i opgaverne kræver stor forskellighed i frivillige. Alle kan være med på Alive, og der er noget for enhver smag, så du kan få lov at byde ind med det, du brænder for. Her kan du se udvalget af frivilligopgaver til Alive Festival 2021, og så har du mulighed for at ønske et område, når du frivilligtilmeldingen åbner i marts 2021.

Backstage

Vil du være en del af maskineriet bag scenetæppet? De frivillige i backstage kommer rundt på hele festivalpladsen, når forplejningen til vores kunstnere skal afhentes, anrettes og afryddes.

Bar

Barmester-Mads lover, at du efter en vagt i baren, er ukronet Thy-mester i at skænke fadøl, med den helt rigtige skummængde (1 tommelfingers bredde).

Billet

Vil du være med til at byde festivalens gæster og frivillige velkomne til årets festival? I billetvognen er der altid brug for glade og imødekommende frivillige.

Festivalservice

Det siges, at der hos service er de bedste betingelser for highfivekonkurrencer ved indgangen og vittigheder over radioen efter kl 22. Der er højt humør hos serviceholdet, der holder pladsen ren står vagt rundt omkring ved adgangsposterne.

Gæv Thybo

En ægte gæv Thybo er den bedste til at sprede god stemning mellem de frivillige på pladsen. Derfor har vi brug for nogle gæve thyboer til at tage sig godt af de frivillige fra nær og fjern.

Stagehands

Er du ikke bange for at tage fat? De frivillige på stagehands-holdet har ofte travlt i perioder, men får til gengæld indblik i maskinrummet og teknikernes arbejde på scenerne.

Nedtagning

Efter festivalen skal det hele pakkes ned. Det kan godt lyde lidt sørgeligt, men der plejer at være højt humør og lystig snakken. Historier og oplevelser fra festivalen deles og en fyraftensøl plejer også at være på sin plads. Den helt store fordel er, at man har fri under selve festivalen.

Praktisk info

Vi har samlet en lang række informationer her. Får du ikke svar til dine spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til Ida og Simone på frivillig@alivefestival.dk.

Hvornår åbner frivilligtilmeldingen?

Frivilligtilmeldingen til Alive Festival 2021 åbner i marts. Følg med her på siden for mere info.

Kan jeg arbejde sammen med mine venner?

Vi ønsker at skabe den bedste frivilligoplevelse for dig og dine venner. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for, at i kan få vagter sammen. Du skal bare huske at skrive, hvem du ønsker at være frivillig med, når du udfylder frivilligtilmeldingen.

Vagter og vagtplaner

Når du er tilmeldt som frivillig kan du under FAQ finde svar på alle spørgsmål omkring vagter, ventetider og vagtplaner.

Hvad er Heap360?

Heap360 er det system, hvor du tilmelder dig som frivillig, får tildelt et hold, og hvor du finder din vagtplan. Det er vigtigt, at du holder dig opdateret i systemet, så du ikke misser nyheder og informationer omkring dit hold og din vagtplan.

Hvor gammel skal jeg være?

Alle frivillige skal være fyldt 15 år per 29. juli 2021. Ønsker du at være frivillig i baren, skal du dog være fyldt 18 år.

Problemer med tilmelding

Var du frivillig på Alive Festival sidste år og oplever problemer med tilmeldingen? Prøv at logge ind igen efter du har modtaget din mailbekræftelse eller prøv at nulstil din adgangskode. Skriv til os, hvis det stadig ikke virker.

Hvordan kommer jeg ind på camping- og festivalpladsen?

For at få adgang til pladsen og campingområdet, skal du have et frivilligarmbånd. Du får dit armbånd ved at fremvise et gyldigt billed-id i billetvognen ved indgangen. Hvis du har en vagt, før festivalen åbner, kan du hente dit armbånd i frivilligloungen ved Plantagehuset.

Alle frivillige kan overnatte på vores campingområde. Du skal bare medbringe eget telt. Dem, der skal arbejde før festivalen, er meget velkomne til at slå telt op på campingpladsen i dagene op til festivalen.

Jeg er desværre blevet syg

Bliver du syg før din vagt, skal du straks kontakte frivilligkoordinatorerne. Bliver du syg under selve festivalen og har hentet dit armbånd, skal du møde personligt op på Alives hovedkontor i Plantagehuset, så du ikke fejlagtigt bliver noteret som udeblevet. Du vil selvfølgelig ikke blive straffet for uforudsigelige omstændigheder, men i særlige tilfælde kan festivalen gøre krav på at se en lægeerklæring.

Jeg kan ikke komme alligevel

Udebliver du fra din vagt uden ovennævnte sygemelding, bliver du opkrævet et beløb svarende til partoutbillettens pris i døren samt en afgift på 200 kroner.

Har du tilmeldt dig som frivillig, kan du godt melde afbud. Tilmeldingen er dog bindende efter den 1. juli 2021. Hvis du melder fra efter denne dato, opkræves der en afgift på 200 kroner.