Bliv Frivillig

Alle er velkomne – hos Alive Festival er det vigtigste lysten til at blive en del af et større fællesskab. Det er gennem mangfoldighed og fællesskab, at vi skaber Alive Festival. Her på siden kan du finde info om, hvordan du kan engagere dig lige nu, og hvilke frivilligtyper- og opgaver vi arbejder med. Du kan også læse om Foreningen Thy Alive og vores generelle tilgang til frivillighed under  ‘Om Alive’.

Frivillig under festivalen – Alive Festival 2022

Frivilligtilmeldningen til dette års Alive festival er nu åben. Tryk her for at blive en del af holdet!

Som frivillig får du ud over din billet også en lækker frivillig-t-shirt i årets Alive-design, og endelig har du adgang til vores hyggelige frivilliglounge. Her kan du sammen med andre frivillige slå fødderne op til en velfortjent kaffepause og en snack, mens I lader mobil- og festivalbatterierne op.

Men hvad skal man lave tænker du? Vi har en masse fede og vigtige arbejdsopgaver at vælge imellem, og nedenfor kan du læse lidt om de forskellige frivilligtyper, og arbejdsopgaver.

Hvordan kan jeg være frivillig?

Hos Alive Festival har vi flere forskellige muligheder for at være frivillig, og vi er sikker på vi nok skal finde noget, der passer dig! 

Bag Alive Festival står engagerede og passionerede frivilligkræfter, som mødes i løbet af årets 365 dage, og sammen skaber en oplevelse ud over det sædvanlige. Kan du lide at bygge? Er du en knag til at koordinere events? Har du en excel-haj gemt i maven, eller er du interesseret i det med sikkerhed? Alle kompetencer og talenter kommer i spil, når vi sammen laver festival. 

Vil du være med på holdet? Så hold øje med hvad vi søger lige nu under “365’er”. 

Derudover er der mulighed for at blive frivillig under festivalen. Her er der mulighed for bl.a. at stå i bar, være servicevært eller bygge pladsen. Vi åbner for tilmelding i starten af det nye år. Du kan læse mere om at være frivillig under festivalen under “Frivillig på festivalen”.

365’er – Frivllig året rundt

Vi elsker at skabe festival sammen med holdspillere, ildsjæle og vaskeægte nørder på alle områder – hele året rundt. Vi søger løbende nye 365’ere, og nedenfor kan du se, hvilke steder vi har åbent for ansøgninger lige nu. Finder du noget som lyder interessant, så skriv en kort ansøgning til frivillig@alivefestival.dk.

Kommunikation

Kommunikationsdivisionen skaber identitet og fortæller historien om Alive Festival, vores frivillige og vores partnere.

Har du et grafisk talent, er du skarp til at skrive eller har du bare en generel gnist og interesse for kommunikation, så er det her du skal lande. Du kan blandt andet arbejde med:

  • Grafiske opgaver
  • Skriftlige opgaver til PR-arbejde og nyhedsbrev
  • Video- og fotoopgaver til content-skabelse
  • Projektledelse og design af kommunikationsplan

Divisioner

Er ovenstående ikke noget for dig, så frygt ej! Vi har mange forskellige divisioner hos Alive Festival. På årsbasis bliver der også arbejdet med alt fra Sikkerhed til bar, sponsorater, frivillighed, bæredygtighed og meget andet. Skriv til os og hør mere.  frivillig@alivefestival.dk 

Almindelig Frivillig

Til dig der vil være med på frivilligholdet i tiden omkring festivalen. Du kan som almindelig frivillig enten arbejde:

24 timer før, 10 timer under eller 16 timer efter festivalen.

Det får du: Partoutbillet, Frivillig t-shirt, Forplejning under vagt, adgang til hygge og kaffe i frivilligloungen alle dage.

Superfrivillig

Til dig der vil give den lidt ekstra gas på frivilligfronten omkring festivalen. Du kan som superfrivillig enten arbejde: 

36 timer før, 20 timer under eller 30 timer efter festivalen.

Det får du: Partoutbillet, 5 ølbilletter, Frivillig t-shirt, Forplejning under vagt, adgang til hygge og kaffe i frivilligloungen alle dage

Arbejdsopgaver

Vi tilbyder alt fra opbygning af pladsen, barvagt, servicevært, backstage, stagehand og meget mere! Hør mere om de forskellige arbejdsopgaver ved at skrive til  frivillig@alivefestival.dk

Praktisk info

Vi har samlet en lang række informationer her. Får du ikke svar til dine spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til Ida og Simone på frivillig@alivefestival.dk.

Hvornår åbner frivilligtilmeldingen?

Tilmeldingen til Alive Festival 2022 er åben!

Kan jeg arbejde sammen med mine venner?

Som noget nyt i år, skal du selv tage en vagt i vores frivilligsystem. Vagterne deles ud efter “først til mølle”-princippet så jo før, dig og dine venner tilmelder jer, jo større chance er der for, at I kan arbejde sammen.

Vagter og vagtplaner

Når du er tilmeldt som frivillig kan du under FAQ finde svar på alle spørgsmål omkring vagter, ventetider og vagtplaner.

Hvad er Crewnet?

Crewnet er det system, hvor du tilmelder dig som frivillig, og tager vagter på årets festival. Det er vigtigt, at du holder dig opdateret i systemet, så du ikke misser nyheder og informationer omkring dit hold og din vagtplan.

Hvor gammel skal jeg være?

Alle frivillige skal være fyldt 15 år per 28. juli 2022. Ønsker du at være frivillig i baren, skal du dog være fyldt 18 år.

Hvordan kommer jeg ind på camping- og festivalpladsen?

For at få adgang til pladsen og campingområdet, skal du have et frivilligarmbånd. Du får dit armbånd ved at fremvise et gyldigt billed-id i billetvognen ved indgangen. Hvis du har en vagt, før festivalen åbner, kan du hente dit armbånd i frivilligloungen ved Plantagehuset.

Alle frivillige kan overnatte på vores campingområde. Du skal bare medbringe eget telt. Dem, der skal arbejde før festivalen, er meget velkomne til at slå telt op på campingpladsen i dagene op til festivalen.

Jeg er desværre blevet syg

Bliver du syg før din vagt, skal du straks kontakte frivilligkoordinatorerne. Bliver du syg under selve festivalen og har hentet dit armbånd, skal du møde personligt op på Alives hovedkontor i Plantagehuset, så du ikke fejlagtigt bliver noteret som udeblevet. Du vil selvfølgelig ikke blive straffet for uforudsigelige omstændigheder, men i særlige tilfælde kan festivalen gøre krav på at se en lægeerklæring.

Jeg kan ikke komme alligevel

Udebliver du fra din vagt uden ovennævnte sygemelding, bliver du opkrævet et beløb svarende til partoutbillettens pris i døren samt en afgift på 250 kroner.

Har du tilmeldt dig som frivillig, kan du godt melde afbud. Tilmeldingen er dog bindende efter den 15. juli 2022. Hvis du melder fra efter denne dato, opkræves der en afgift på 250 kroner.