Den Sorte Skole

DJ-kollektivet Den Sorte Skole besøger for anden gang Alive – denne gang med 2015-udgivelsen Indians & Cowboys i ryggen. De garvede backpackers er med albummet begivet sig endnu længere ind i verdensmusikken, og resultatet er en symfonisk sammenfletning af tusindvis af sound bites fra alle verdenshjørner. Pladen adskiller sig fra Skolens tidligere lektioner ved i mindre grad at være 13 enkeltstående numre og i højere grad en evigt foranderlig rejse gennem musikkens verdenshistorie.

Bikstok

Bikstok var skelsættende indenfor deres genre, da de i midt 00’erne banede vejen for hele dancehall-genren, der lagde Danmark ned i flere år. Den danske supertrio bestående af Blæs Bukki, Pharfar og Eaggerman blev gendannet sidste år, hvor de udkom med pladen ‘Uranium’. Lydbilledet er som taget ud fra Jamaicas urbane jungle, hvor lyrikken er morsom og alvorlig på samme tid og leveres skarpt og konsekvent. Til august er vejret endnu uvidst, men én ting er sikkert, Bikstok bringer sommerstemning til Thy, med en af deres ganske få festivalkoncerter i år.

The Minds Of 99

Bandet lagde også vejen forbi Alive i 2014, og det er os en enorm glæde at kunne præsentere dem endnu engang, nu med mere vind i sejlene end nogensinde før. Til årets kritikerpris, Steppeulven, blev The Minds Of 99 kåret til vinder i kategorierne ‘årets orkester’ og ‘årets album’. De danske musikkritikere er vilde med The Minds of 99, og det er vi også!

The Minds Of 99 inviterer til en publikumsoplevelse i særklasse, og kommer med garanti til at skabe en fest til dette års festival.

phlake

Phlake har det seneste halve år haft en utrolig succes. Det startede med deres debutsingle ‘So Faded’, den blev fuldt op af singlen ‘Pregnant’ som blev P3’s Uundgåelige – en single som i dag har over ni millioner afspilninger på Spotify. Lyden beskriver de selv som, at de har taget lækkerheden fra r’n’b og hårdheden fra hiphoppens rytmespor.

IRAH

Mørk, alternativ, melodisk pop, der bevæger sig på grænsen til det sfæriske. Trioen IRAH vækker mindelser om Kentaur, der henrykkede publikum på Alive Festival 2015. IRAH har blandt andet gjort sig bemærket med singlen “Into dimensions”, der lover godt for kommende udgivelser.

Code Walk

Code Walk er en purung og yderst talentfuld duo, der sætter ild til dansegulvet med deres hæsblæsende house-hop. Elementer fra soul og R’n’B er til at spotte, når den dybe house og den friske hip-hop mødes i Code Walk’s intense univers. Med erfaring fra bands som Sekuoia og Mont Oliver har de to instrumentalister Søren Gregersen og Jesper Nørbæk taget det bedste fra den danske scene med sig over i en genre, der er mærkbart amerikansk. Første udgivelse lader endnu vente på sig, men duoen har markeret sig stærkt på live-scenen i løbet af vinteren og foråret.

Summers

Summers er den danske singer-songwriter, producer og musiker Niels Christian Sommers soloprojekt, der blander elementer fra både traditionel crooner-jazz, hip-hop, gospel og r’n’b.

Orlando Julius and The Heliocentrics (NG/UK)

Den 72-årige nigerianer Orlando Julius er en regulær musikalsk legende. Intet mindre. Orlando Julius var, sammen med blandt andet landsmanden Fela Kuti og ghaneseren Ebo Taylor(der gæstede Alive i 2013), i sidste del af 60’erne med til at blande afrikanske og amerikanske rytmer i den musikalske genre der blev døbt “Afrobeat”. Efter at have været ude af det internationale rampelys i en årrække, slog Orlando Julius sig i 2014 sammen med bandet The Heliocentrics, med hvem han udgav “Jayede Afro”, et internationalt rost album bestående af både uudgivne stykker fra 60’erne og nye kompositioner. The Heliocentrics har under ledelse af trommeslageren Malcolm Catto arbejdet sammen med så store og forskellige stjerner som Mulato Astatke, DJ Shadow og Lloyd Miller, og bandet bevæger sig ubesværet rundt i en lang række af musikalske indtryk. Alive ser frem til en sprudlende musikhistorisk lektion i selskab med Orlando Julius & The Heliocentrics.

CHINAH

Det fremadbrusende band CHINAH, hvis musik er indspillet i bandmedlemmernes soveværelser på Nørrebro, gæster i år Alive Festival. Bag navnet gemmer der sig en trio med forskellige musikalske baggrunde, og sammen skaber de en elektronisk lyd, der henter inspiration fra popmusikken. Resultatet er delikate melodier, en tilbagelænet vokal og hudløst ærlige tekster.

Hvis du ikke kender CHINAH i forvejen, vil du helt sikkert komme til det at gøre det i fremtiden.

Kenton Slash Demon

Fra toppen af den hjemlige elektroniske scene er der besøg af Kenton Slash Demon. Den københavnske duo er har det seneste år været særdeles aktive og udgivet flere ep’er og singler med øget international opmærksomhed til følge. Senest udkom singlen “Peace” den 10. juni.

Baby in Vain

Den københavnske rocktrio med stort R vender efter en længere pause tilbage med en ny EP ‘For the Kids’ den 29. april. Deres velproducerede og kraftfulde tracks samt dynamiske liveshows byder på storstilede guitarrifs, trommer og to stærke vokaler. De tre unge kvinder begiver sig ud i flere universer, der flettes sammen gennem hård rock, postpunk og grunge.

Artificial Brothers

Artificial Brothers er tilbage på Alive Festival. De fem Thisted-drenge var med til at starte bølgen af musik fra Thy  – og stod da også på plakaten til den første Alive Festival i 2009. Siden udgivelsen af debutalbummet “Make our hearts sway” i 2012, hvor Artificial Brothers spillede deres seneste koncert på Alive, har bandet holdt en længere pause der blandt andet er blevet brugt til at udvikle et nyt, elektronisk inspireret udtryk – uden at sansen for det melodiske er forsvundet. Alive Festival står overfor et glædeligt gensyn med Artificial Brothers.

Emilie Ramirez

Emilie Ramirez debuterede med EP’en ’Grandma Said’ i starten af året og blev udvalgt af medier som Soundvenue, SoundOfAarhus & BandsOfTomorrow til at være 1 af de 10 mest lovende artister i Danmark i 2016. Ligeledes er hun også offentliggjort til danske festivaler som Roskilde Festival, Spot Festival, samt udenlandske showcase festivaler som New Shapes (UK), Where Is The Music (SE) og By:Larm (NO). Hør hendes debut single ”Tranquilizer” herunder.

Emilie Ramirez har en kraftfuld og lidende vokal, der skælver gennem debuten – GAFFA 4/6

‘Grandma Said’ lover ekstremt godt for Emilie Ramirez, eftersom ep’ens fem numre gør et så overvældende indtryk, som havde man lyttet til et fuldlængdealbum. – SOUNDVENUE 5/6

Emilie Ramirez på Facebook

Drengebande

Drengebande spiller følsom, dansksproget pop, af den slags som peger tilbage på C.V. Jørgensom og hen på Mellemblond. Den roste ep “Kom Til Byen” har vokalen og teksterne i forgrunden, hvor den skildrer en rejse fra vindblæste vestjyske klitter til storbyens udsvævende og søgende ungdomstilværelse.

Blaue Blume Aflyst pga. sygdom

Det er en udsøgt fornøjelse at kunne præsentere Blaue Blume. Deres album, ‘Syzygy’, fra 2015 er blevet rost til skyerne, og Gaffa udnævnte albummet som årets danske album. Bandet kendetegnes ved forsanger Jonas Smiths unikke vokal og bandets tætte sammenspil, der på en gang er kompromisløst perfektionistisk og med en iboende vildskab.

Der er sket meget med Blaue Blume siden de offentliggjorde deres første numre på soundcloud. Men folkets positive modtagelse af deres musik er forblevet den samme. Nu er bandet på vej videre ud i Europa, hvor de skal turnere i Tyskland, Belgien, Holland, Sverige og Schweiz før bandet til sommer vender tilbage og spiller udvalgte danske festivaler, hvor Roskilde og Alive er på tapetet for dette talentfulde band.

Smerz (NO)

Den norske producerduo Smerz har endnu ikke udgivet andet end singler, men på trods af det beskedne bagkatalog har duoen dog allerede optrådt på Roskide Festival, Way Out West i Göteborg og Øya-festivalen i Oslo. Deres stemningsfulde blanding af lyse stemmer og dybe elektroniske rytmer er på én gang tilbagelænet og dansabel, festlig og melankolsk. Smerz er lyden af både nattens og morgendagens skandinaviske electronica.

Benal

Benal er et glimrende eksempel på at fængende, dansksproget hiphop ikke behøver at være spækket med overfladiske banaliteter. Med en mørk, hæs stemme funderer rapperen Benjamin over hverdagsindtryk fra nattelivet og gaden, til lyden af mørke, futuristiske beats. Lyden er tung og tempoet højt, Benal er hiphop til klubben. Debutalbummet Nu, der udkom i januar, blev mødt af store roser. En intens fest er i vente på Alive.

D/troit

Københavner-kvintetten D/troit afslører næsten sin musikalske stil sammen sit navn: soul af den gamle skole, ikke noget Lukas Graham her. Inspirationskilderne er Marvin Gaye og Otis Redding blandet med bandets rødder i garagerocken. Fødderne kan ikke stå stille til lyden af D/troit.

Palace Winter rykket til gården 20.30

Det danske indie band består af producer og pianist Casper Hesselager og australske singer-songwriter Carl Coleman. Palace Winters består så at sige af to meget forskellige artister, men som Casper selv fortæller: “alligevel lader vi til at ende et sted rent musikalsk, som vi godt kan lide”. Det musikalske sted som Casper fortæller om er en selverklæret atmosfærisk krautrock, der sender kaskader af lyd fra guitarer og synthesizere ud mod publikum. Kaskaderne skaber rammerne for en hypnotisk oplevelse og intens atmosfære til deres koncerter. Palace Winter udsender deres debut-album den 3. juni.

Virgin Suicide

Den britpop inspirerede kvintet, Virgin Suicide, udgav i 2015 deres selvbetitlede debutalbum, som blev taget godt imod af både anmeldere og musikentusiaster. Albummet er inspireret fra 60’ernes britiske popscene og 80’ernes letbenede guitarlyde. Den store engelske avis, The Guardian, anerkendte i marts 2016 bandet som “New Band Of The Week”. Et internationalt gennembrud kunne virke nært forstående.  

Jonah Blacksmith

Brødrene Alstrup danner tilsammen bandet Jonah Blacksmith. Deres lyd og udtryk er inspireret fra barndommens landsbysmede på ‘udkanten” af Danmark, hvor deres bedstefar videregav den musikalske arv til de to brødre. Jonah Blacksmith arbejder i øjeblikket på et nyt album, hvor bandets rå og inderlige folk-udtryk vil invitere til en intim lytteroplevelse.

Vi ser frem til at opleve bandets tilstedeværelse og nærvær.

Aksglæde – Åben plads

Aksglæde fik først offentlighedens opmærksomhed med sangen ”Lille Taarbæktøs”, under Karrierekanonen i 2015. Sangen blev taget op af både P6 Beat og P4 samt udnævnt til årets sommerhit af den anerkendte blog Unison.

På live-scenen cementerede Aksglæde samtidig deres høje niveau med flere anmelderroste koncerter, alt imens det hårdtarbejdende pop-rock band indspillede deres debut udgivelse. I April 2016 fyldte Aksglæde således spillestedet Loppen til deres release koncert for den selvbetitlede EP. Anmelderne har ikke kunne få armene ned og singlen ”Fantomfølelser” gik direkte ind hos P6 Beat.

I Just Came From The Moon – Åben plads

I Just CameFrom The Moon er et forholdsvist nyt bekendskab på den danske jazzscene, men gruppen har allerede gjort sig bemærket i flere sammenhænge. Først og fremmest som nykårede vindere af den landsdækkende konkurrence Ung Jazz 2016. Her udtalte dommerpanelet:

Musikken tager udgangspunkt i bassisten Frederik Hagners kompositioner, men er samtidig udtryk for en kollektiv, musikalsk strømning. Medlemmerne er hver især en aktiv del af det Aarhusianske undergrundsmiljø og har i I Just CameFrom The Moon, fundet et fælles omdrejningspunkt i musik der omfavner alt fra støvede country-ballader til ostinatbaseret improvisation.

Thy Kammermusikfestival præsenterer – Åben plads

I år kan man for første gang opleve klassisk musik på Alive Festival. I samarbejde med den internationalt anerkendte Thy Kammermusikfestival byder Alive således de to klassiske musikere Joshua Anderson (klarinet) og Kern Westerberg (violin) velkommen til Åben Have-arrangementet. Fra de to herrers hænder vi stykker af Stravinsky og Bach strømme udover Haven.