Den Sorte Skole

DJ-kollektivet Den Sorte Skole besøger for anden gang Alive – denne gang med 2015-udgivelsen Indians & Cowboys i ryggen. De garvede backpackers er med albummet begivet sig endnu længere ind i verdensmusikken, og resultatet er en symfonisk sammenfletning af tusindvis af sound bites fra alle verdenshjørner. Pladen adskiller sig fra Skolens tidligere lektioner ved i mindre grad at være 13 enkeltstående numre og i højere grad en evigt foranderlig rejse gennem musikkens verdenshistorie.

Baby in Vain

Den københavnske rocktrio med stort R vender efter en længere pause tilbage med en ny EP ‘For the Kids’ den 29. april. Deres velproducerede og kraftfulde tracks samt dynamiske liveshows byder på storstilede guitarrifs, trommer og to stærke vokaler. De tre unge kvinder begiver sig ud i flere universer, der flettes sammen gennem hård rock, postpunk og grunge.

Palace Winter

Det danske indie band består af producer og pianist Casper Hesselager og australske singer-songwriter Carl Coleman. Palace Winters består så at sige af to meget forskellige artister, men som Casper selv fortæller: “alligevel lader vi til at ende et sted rent musikalsk, som vi godt kan lide”. Det musikalske sted som Casper fortæller om er en selverklæret atmosfærisk krautrock, der sender kaskader af lyd fra guitarer og synthesizere ud mod publikum. Kaskaderne skaber rammerne for en hypnotisk oplevelse og intens atmosfære til deres koncerter. Palace Winter udsender deres debut-album den 3. juni.

Code Walk

Code Walk er en purung og yderst talentfuld duo, der sætter ild til dansegulvet med deres hæsblæsende house-hop. Elementer fra soul og R’n’B er til at spotte, når den dybe house og den friske hip-hop mødes i Code Walk’s intense univers. Med erfaring fra bands som Sekuoia og Mont Oliver har de to instrumentalister Søren Gregersen og Jesper Nørbæk taget det bedste fra den danske scene med sig over i en genre, der er mærkbart amerikansk. Første udgivelse lader endnu vente på sig, men duoen har markeret sig stærkt på live-scenen i løbet af vinteren og foråret.

Bikstok

Bikstok var skelsættende indenfor deres genre, da de i midt 00’erne banede vejen for hele dancehall-genren, der lagde Danmark ned i flere år. Den danske supertrio bestående af Blæs Bukki, Pharfar og Eaggerman blev gendannet sidste år, hvor de udkom med pladen ‘Uranium’. Lydbilledet er som taget ud fra Jamaicas urbane jungle, hvor lyrikken er morsom og alvorlig på samme tid og leveres skarpt og konsekvent. Til august er vejret endnu uvidst, men én ting er sikkert, Bikstok bringer sommerstemning til Thy, med en af deres ganske få festivalkoncerter i år.

The Minds Of 99

Bandet lagde også vejen forbi Alive i 2014, og det er os en enorm glæde at kunne præsentere dem endnu engang, nu med mere vind i sejlene end nogensinde før. Til årets kritikerpris, Steppeulven, blev The Minds Of 99 kåret til vinder i kategorierne ‘årets orkester’ og ‘årets album’. De danske musikkritikere er vilde med The Minds of 99, og det er vi også!

The Minds Of 99 inviterer til en publikumsoplevelse i særklasse, og kommer med garanti til at skabe en fest til dette års festival.

phlake

Phlake har det seneste halve år haft en utrolig succes. Det startede med deres debutsingle ‘So Faded’, den blev fuldt op af singlen ‘Pregnant’ som blev P3’s Uundgåelige – en single som i dag har over ni millioner afspilninger på Spotify. Lyden beskriver de selv som, at de har taget lækkerheden fra r’n’b og hårdheden fra hiphoppens rytmespor.

Blaue Blume

Det er en udsøgt fornøjelse at kunne præsentere Blaue Blume. Deres album, ‘Syzygy’, fra 2015 er blevet rost til skyerne, og Gaffa udnævnte albummet som årets danske album. Bandet kendetegnes ved forsanger Jonas Smiths unikke vokal og bandets tætte sammenspil, der på en gang er kompromisløst perfektionistisk og med en iboende vildskab.

Der er sket meget med Blaue Blume siden de offentliggjorde deres første numre på soundcloud. Men folkets positive modtagelse af deres musik er forblevet den samme. Nu er bandet på vej videre ud i Europa, hvor de skal turnere i Tyskland, Belgien, Holland, Sverige og Schweiz før bandet til sommer vender tilbage og spiller udvalgte danske festivaler, hvor Roskilde og Alive er på tapetet for dette talentfulde band.

CHINAH

Det fremadbrusende band CHINAH, hvis musik er indspillet i bandmedlemmernes soveværelser på Nørrebro, gæster i år Alive Festival. Bag navnet gemmer der sig en trio med forskellige musikalske baggrunde, og sammen skaber de en elektronisk lyd, der henter inspiration fra popmusikken. Resultatet er delikate melodier, en tilbagelænet vokal og hudløst ærlige tekster.

Hvis du ikke kender CHINAH i forvejen, vil du helt sikkert komme til det at gøre det i fremtiden.

Virgin Suicide

Den britpop inspirerede kvintet, Virgin Suicide, udgav i 2015 deres selvbetitlede debutalbum, som blev taget godt imod af både anmeldere og musikentusiaster. Albummet er inspireret fra 60’ernes britiske popscene og 80’ernes letbenede guitarlyde. Den store engelske avis, The Guardian, anerkendte i marts 2016 bandet som “New Band Of The Week”. Et internationalt gennembrud kunne virke nært forstående.  

Jonah Blacksmith

Brødrene Alstrup danner tilsammen bandet Jonah Blacksmith. Deres lyd og udtryk er inspireret fra barndommens landsbysmede på ‘udkanten” af Danmark, hvor deres bedstefar videregav den musikalske arv til de to brødre. Jonah Blacksmith arbejder i øjeblikket på et nyt album, hvor bandets rå og inderlige folk-udtryk vil invitere til en intim lytteroplevelse.

Vi ser frem til at opleve bandets tilstedeværelse og nærvær.

Emilie Ramirez

Emilie Ramirez debuterede med EP’en ’Grandma Said’ i starten af året og blev udvalgt af medier som Soundvenue, SoundOfAarhus & BandsOfTomorrow til at være 1 af de 10 mest lovende artister i Danmark i 2016. Ligeledes er hun også offentliggjort til danske festivaler som Roskilde Festival, Spot Festival, samt udenlandske showcase festivaler som New Shapes (UK), Where Is The Music (SE) og By:Larm (NO). Hør hendes debut single ”Tranquilizer” herunder.

Emilie Ramirez har en kraftfuld og lidende vokal, der skælver gennem debuten – GAFFA 4/6

‘Grandma Said’ lover ekstremt godt for Emilie Ramirez, eftersom ep’ens fem numre gør et så overvældende indtryk, som havde man lyttet til et fuldlængdealbum. – SOUNDVENUE 5/6

Emilie Ramirez på Facebook