Vi tager det til nye højder! Alive modtager millionstøtte fra Nordea-fonden

29/07/20

Vi har hænderne helt oppe over hovedet, fordi vi kan fortælle verden, at vi har modtaget 1,5 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden – midler som skal sikre festivalens udvikling over de kommende tre år. Nordjyske har skrevet en artikel om det, og her er vores egen vinkel på de glædelige nyheder.

“Vi er enormt glade for støtten fra Nordea-fonden. Den giver os mulighed for at udvikle festivalen både i størrelse og kvalitet, så vi kan sikre organisationens bæredygtighed på lang sigt. Vores ambition er at skabe en festival for nye opdagelser, som er unik for Danmark og Norden for den sags skyld. Vi vil sprænge rammerne for, hvad en festival kan – både ved at tænke i nyt indhold og ved at gøre det på vores måde, båret af en stor mængde frivillighed, idérigdom og kærlighed til Thy.” siger Mille Møller Nielsen, forperson i Alive Festivals bestyrelse.

Vi vil gerne blive endnu bedre til at folde Thy ud for festivalens gæster gennem deres program af udflugter, som gradvist er blevet en større del af festivalens DNA. Oplevelserne skal være med til at nedbryde fordomme om kulturelle skel og sprænge de gængse forestillinger om, hvad en festival kan.

“Vi vil gerne skabe oplevelser for vores gæster, der på en og samme tid viser de bedste sider af naturen og lokalmiljøet i Thy og samtidig er af høj kulturel kvalitet. Vi vil gerne inspirere, flytte grænser og skabe nye fællesskaber gennem kultur” siger Mille Møller Nielsen.

Hun fortæller, at en del af den udvikling, som festivalen skal gennemgå de næste tre år, også handler om at få mere kunst ind på festivalen. Både i form af et endnu mere diverst musikprogram, men også i form af alternativt, kunstnerisk indhold på pladsen og i udflugterne rundt i Thy.

Udviklingen glæder direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, der fremhæver det folkelige fællesskab, som festivalen er med til at skabe:

”Alive Festival har markeret sig som en stærk, lokal festival og ditto fortælling om unges engagement, identitet og lokale tilknytning til Thy. Med støtten kan ildsjælene bag nu styrke sine kunstneriske ambitioner og forstærke festivalens folkelige fællesskab,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv

Foreningsfestival i coronatid

Ligesom resten af kulturbranchen måtte vi aflyse i år, men det betyder ikke, at der ikke sker noget. Det kribler i fingrene på vores frivillige, og derfor har vi valgt at arrangere en “foreningsfestival”.

I disse dage, hvor Alive Festival skulle have fyldt Christiansgave, afholdes der således en slags mini-konference med mere end 70 frivillige.

“Der sker virkelig mange gode ting på én gang, og vi arbejder allerede nu konkret med festivalens udvikling. Vi løser både praktiske opgaver og hjælper hinanden med at blive klogere på alt fra pladsindretning, frivillighed, grøn omstilling, cocktail-mixing og det der “memes”. Det handler også i høj grad om at samle alle de engagerede unge mennesker, der skaber Alive hvert år og se hinanden i øjnene og have det sjovt.” siger Esben Halkier, sekretariatsmedlem i Alive Festival.

I forbindelse med foreningsfestivalen bliver der også plads til et par koncerter, hvor der kommer gæster udefra. De to lokalforankrede succes-bands Jonah Blacksmith og Ganger spiller d. 31. Juli og d. 1. August under corona-venlige forhold foran et publikum på 350 personer. Derudover er festivalen medarrangør af en Limfjordssejlads med Næssundfærgen, hvor gæsterne bydes på intimkoncert med Nicolai Noa og en middag på grillstegt krondyr, mens de vugger af sted over Limfjordens vande.

“Vi er meget glade for, at det er lykkedes os at få stablet nogle arrangementer på benene med nogle rigtig gode og lokale bands. Siden aflysningen har det kriblet i fingrene for at finde alternative måder at samle folk omkring kulturen på, og vi håber, at det kan være et lille plaster på såret for vores gæster at besøge festivalpladsen i en ny og midlertidig form” siger Esben Halkier.

Billetter til Alive Festival 2021 sættes i salg i dag, samme dato som festivalen starter næste år.