Vinderne fra Vestkysten

Torsdag 15:00 Fredag & Lørdag 15:30

LIVE PODCAST PÅ FESTIVALPLADSEN

Thy er fuld af gode historier og spændende mennesker, og nogle af dem skal I møde til Alive I Haven 21!

Hver dag på festivalen, vil værterne bag podcasten Vinderne Fra Vestkysten invitere jer til et møde, og en fortælling med tre udvalgte personligheder, som hver især har sin helt egen unikke historie, der på den ene eller den anden måde har en særlig tilknytning til Thy. Det fælles for dem alle er, at de udrettet noget, som fortjener at blive fortalt højt. 

Vinderne fra Vestkysten glæder sig til at kunne præsentere podcasten i et live-format, hvor de hver dag inviterer en spændende person op på scenen til en snak om, hvad de har bragt til området og, hvad området har lært dem om livet. 

Vi glæder os til dagligt at åbne festivalpladsen med live podcast, og vi ser frem til at høre nogle gribende historier, sjove anekdoter, og i det hele taget at starte dagen i selskab med Vinderne fra Vestkysten. Gæsterne vil blive annonceret løbende, men I kan godt begynde at glæde jer!

Torsdag: THOMAS BRUHN

Torsdag gæster den lokale dreng, Thomas Bruhn.

Thomas Bruhn har haft en glorværdig karriere som håndboldspiller, og når man holder op med at dyrke idræt på eliteplan, så må man hellere finde på et nyt projekt at kaste sin energi ind i.

For Thomas blev det projekt, at han ville lave europas største vandsportspark. Sammen med 4 andre blev der derfor lagt en plan om, at de ville åbne en cablepark i Thisted, hvor man kunne stå på wakeboard – og i 2014 lykkedes det dem.

Nu 7 år senere går det stadig strygende for Thy Cablepark, der til sommer også får royalt besøg. Cableparken har bl.a. været en del af Danish Waketour, der er den nationale wakeboard-konkurrence, og har i 2021 opgraderet parken, så den er blevet endnu større og bedre – og sjovere for dem der bruger den.

Thomas skal fortælle os om processen med at stable noget så vildt som en cablepark på benene, og så skal han give et indblik i, hvordan det er at vende tilbage til Thisted efter at have spillet håndbold på eliteplan i både ud- og indland.

Fredag: MAI MANAA

Mai Manaa kan bryste sig af at have haft mange kasketter indtil videre: daglig leder af bremen teater, projektleder for Northside Festival, restaurantchef for Hanstholm Madbar og nu turistchef for VisitThy.

Hanstholm Madbar kører stadig i bedste velgående, og lægger hvert år hus til koncerter og stand-up. Tidligere har der bl.a. været koncerter med Nik & Jay og Søren Huss.

Turismen i Thy kører jo også som det skal, så man kan godt tillade sig at sige, at alt hvad Mai rører ved bliver lidt bedre end det plejer at være.

Hun skal fortælle os lidt om, hvordan det er at rykke teltpløkkerne op fra en stilling i først det københavnske, og derefter det århusianske, kulturliv, for derefter at lave en restaurant i Hanstholm, langt væk hjemmefra – og hvad der driver hende, i hendes arbejde om at fremme turismen i området.

Lørdag: EMILIE QVIST KJÆRGAARD

Om lørdagen får vi besøg af Emilie Qvist, der for nylig har åbnet Restaurant Medvind i Hanstholm. Opvokset på et økolandbrug på Livø lå det muligvis i kortene for Emilie at lave noget med mad – hun var bare ikke selv klar over det, før alle vennerne begyndte på universitet, og hun ikke gjorde. Hun gik i stedet i gang med Hotel- og Restaurantskolen i København, der endte med at bringe hende i lære på først en michelin-restaurant i København, og derefter en michelin-restaurant i New York.

Som en afstikker besøgte hun Mai Manaa i Thy, og her blev de første tanker om at starte sin egen en fiskerestaurant sat i gang. For Emilie er der ikke langt fra tanke til handling – og 3 måneder senere åbnede Restaurant Medvind. Vi skal høre hvad det er der får en kokkeelev med michelin-erfaring til at kaste sig over at etablere en restaurant så langt væk fra der, hvor hun er blevet oplært.

Følg podcasten her: Vinderne fra Vestkysten