Talk med Jesper Dalgaard
Talk: instruktøren bag dokumentaren “Kandis for livet” fortæller om sit arbejde med at sammensætte ulige kulturformer.
Hvad sker der, når kulturer sammensættes på ulige måder? Hvad betyder det blik, som kunstnere og arrangører anlægger i forbindelse med deres projekter? Hvad er høj og lav kunst, og hvorfor tænker vi i det hele taget sådan om kultur? Det er nogle af de spørgsmål, som sættes i spil, når Alive Festival og SMK THY lørdag den 30. juli præsenterer en talk med dokumentarinstruktør Jesper Dalgaard under udflugten “Action-picnic hos SMK THY”.
Gæster såvel som lokale uden festivalarmbånd inviteres med til en snak om kulturens væsen med udgangspunkt i Jesper Dalgaards første lange dokumentar “Kandis for livet” (2021). Dokumentaren, der går tæt på Kandis’ mangfoldige og dedikerede fanskare, blev tidligere på året vist på DR. Det affødte – udover en lang række flotte anmeldelser og priser – en hed debat om fordomme i kulturens verden, og hvad man kan tillade sig i en dokumentar. Jesper selv kalder filmen en blanding af dokumentar, fiktion og performance og fastholder, at den handler om rigtige menneskers historier og følelser.
Talken indrammer og samler op på en central pointe ved Alive Festival, nemlig de mange møder mellem storbykultur, progressiv kunst og den lokale forankring i Guldkantsdanmark.
Jesper Dalgaard er født i Thisted i 1989 og er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med afgangsfilmen ‘Weltschmerz’, der vandt en Robert for bedste korte dokumentar og tre priser ved Ekko Shortlist Awards.’Kandis for livet’ (2021) og fik tildelt Biografklub Danmarks talentspris ved Bodil-uddelingen og en Robert for bedste fotografi.