SASSY 009 (NO)

Bag navnet Sassy009 finder vi norske Sunniva Lindgaard, der skriver og producerer det, der godt kunne være soundtracket til en hæsblæsende version af sci-fi klassikeren Blade Runner. Musikken er et skønt paradoks, hvor Sassy009 formår at skabe en unik form for introvert eufori, der nærmest hvisker endorfiner ind i øret på en. Det er både helt nært og kæmpe stort, så man på en og samme tid kan flyde ud og danse natten sort.

Centralt står Lindgaards intime vokal, der er luftig og sårbar og samtidig glad og opløftende. Den bakkes op af et rigt og elegant lydunivers af pulserende synths og overstyrede, nærmest raspende beats. Det er en genrehybrid, hvor EDM møder ambient drømmepop, der igen møder  tung klubmusik. Selvom sangene altså starter i det helt små under helt dagligdags vilkår hjemme i Lindgaards køkken, så rammer det endelige resultatet ret præcist sangerindens egen drøm om at “skabe lyden af sit eget rumskib”.

Det er intet under, at internationale sværvægtere som Pitchfork og The Guardian har fået øjnene op for den norske stjernekriger. Pitchfork kalder det “hands-in-the-air jam that will leave you riding high on an endorphin rush by the time it’s done”, mens the Guardian skriver “If you’re in need of a soundtrack to your summer crush – or just a song to have a summer crush on – consider Sassy 009″

Om vi lander på månen eller i det ydre rum er ikke til at forudsige, men vi kommer helt sikkert ikke til at kunne blive på fødderne, når Sassy009 gør klar til lift off på Alive Festival 2022.