HUGORM

Hugorm er metallisk, råt, sjovt, beskidt, fuld af vokaleffekter og tekster med bid i. På scenen må det både være mærkeligt og makabert, så længe det er mesterligt medrivende. Med deres seneste album “Kom Vi Flygter” har trioen taget deres musikalske legestue til et mere modent og helstøbt stadie uden at miste nerve eller kant.

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Hugorm skulle blive modtaget med åbne arme hos det brede publikum landet over. Da Simon Kvamm, Árni Johansson Bergmann og Morten Gorm startede projektet i Thy var det med en ambition om at eksperimentere, rase ud, være grimme og ustyrlige – at give en langemand til egne og ydre forventninger og lukke den indre kamp ud i det fri. Musikken var netop det. Mystisk, omskiftelig, energisk og med en stærk, punket lillebror-energi.

Men det virker, og det smitter – på den gode måde. Med nedlukninger pandemi og udsatte koncerter (blandt andet på Alive Festival i 2020) var det måske lige præcis det, vi alle havde brug for. Live giver Hugorm plads til frontmand Simon Kvamm i sin mest levende, udadvendte og kantede topform. Den rå energi kommer virkelig til sin ret, og trioen udlever det, de beskriver som “en drøm om at udfordre den traditionelle koncert-ramme og iscenesætte en musikalsk fortælling om et menneske der kæmper mod sig selv”.

Nu er turen kommet til at teste vandene i egen andedam, når trioen vender hjem til Alives intime rammer – forhåbentlig for at sprænge dem i et festfyrværkeri af en folkefest.