Hjem

Installation: Forfaldent hus i Thy omstyrtes og upcycles til kunstnerisk konstruktion på festivalpladsen

Hvad er et hjem? Det spørgsmål står i centrum for kunstprojektet “Hjem”, hvor de lokale kunstnere Thomas Wolsing og Henrik Kramer Westergaard sammen med Alive nedbryder og genbruger et faldefærdigt hus. Projektet strækker sig over tid og sted, så man kan deltage i værkets tilblivelse, inden det manifesterer sig som nye konstruktioner på festivalpladsen.

I juni inviteres alle, der har lyst (også folk, der ikke har en billet til Alive), til workshop i det tomme hus, hvor kun væggene er tilbage. Deltagere har mulighed for at stille spørgsmål og lave aftryk af huset, inden det omstyrtes til mursten af en gravko. Herefter skal deltagerne rense og male/skrive på murstenene, og mens kroppen er aktiveret, reflekteres og samtales der over hjem og tilhørsforhold, globalt og lokalt.

I juli opbygges et konstruktionsværk på festivalpladsen med de upcyclede og udsmykkede mursten. Det kan blive en bænk, en terasse, en bueport – vi ved det ikke endnu. Centralt for det hele er genbrug, gentænkning af muligheder og ler og sten som “memory material”. Det samme er publikum, der med hånden og tankens kraft er med til at skabe et levende og forblivende værk om, hvad et hjem egentlig er.

Vi inviterer gæster og lokale ud for at undersøge, hvad hjem betyder, og bringe det med tilbage til festivalen som både idé og murstenshård virkelighed. Vi ses i ruinen!

 Find kunstnernes Instagram  her og her