GOSS

Mads Damsgard har besøgt Alive før i både 2014 og 2018 – første gang som fandenivoldsk frontmand i duoen Reptile Youth og senest i den tidligste fase af soloprojektet Goss. Siden har musikken taget lidt af en drejning, og Goss har i dag fundet sit helt eget mix af kølig electropop og country-inspirerede crooner-ballader.

Som kunstner er Mads Damsgaard kun modnet med ynde, og den frygtløse energi er blevet tilføjet flere lag, så der også er plads til at undersøge det skrøbelige og det uperfekte. På det anmelderroste debutalbum “Group Therapy” mærker man spittelsen mellem naturdrengen Mads og den betonjungle, han har forvildet sig ind i. Her undersøges livet og forvirringen for en “country boy, lost in the city”.

Udover betydelig opmærksomhed i radioen – blandt andet som P3’s Uundgåelige – så har Goss også turneret ekstensivt båder herhjemme og som europæisk support for verdensstjernen Mura Masa i tiden før pandemi og lockdown. Og det er der en grund til. Selvom musikken med sine country-undertoner ser mere indad end tidligere, så formår Mads Damsgaard stadig at “demonstrere uforlignelig vildskab og scenetække”, som Soundvenue skriver om hans koncert i Amager Bio.

Vi ser frem til at have en fest med en perfekt uperfekt countrydreng, som forhåbentlig kommer til at føle sig hjemme i det ægte, vilde Nordvest: Thy.