BRIMHEIM

»Fuck, hvor er jeg dårlig til at leve livet!« har dansk-færøske Brimheim sagt om sig selv. Ikke desto mindre har hendes indre eksistentielle kaos affødt et usædvanlig smukt gothpop-univers, hvor bedrøvet guitar i samspil med hendes dybe, inderlige stemme kan få tiden til at stå stille.

Bag navnet Brimheim finder man sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn betyder ‘brændingens hjem’ og stammer fra hendes færøske ophav. Som en krydsning mellem PJ Harvey og Caroline Polachek besidder hun et følelsesmæssigt mørke og en rocket mystik, der bliver løftet af poppens lovning på fængslende omkvæd og enkle melodier. Teksterne er ængstelige og emmer af eksistentiel forvirring og sårbarhed, men melankolien bliver altid omfavnet af humor og håb.

Brimheims debut-EP ‘Myself Misspelled’ fra 2020 medførte både store roser fra adskillige danske medier og dagblade, ‘Ugens Uundgåelige’ på P3 og en nominering t til den danske kritikerpris ‘Steppeulven’ i kategorien ‘Årets håb’. I januar 2022 udgiver Brimheim sit debutalbum, og efter en danmarksturné i foråret er hun klar til at indtage Alive Festival i topform.ive Festival i topform.