DK

Blaue Blume

Torsdag 20:45

Drømmende artpop maler sollys frem af tungsind

Tredje – og fjerde – gang er lykkens gang for en af landets allerflotteste stemmer, når Blaue Blume på smukkeste vis gør comeback på Alive Festival efter to uheldige aflysninger og en uheldig timing med Corona.

Musikken er på samme tid intim, højtravende og poetisk, og den nyeste plade “Bell of Wool” er en smuk rejse ind i den indre kamp på kanten af et sammenbrud. Blaue Blume har efter den massive succes med debutalbummet “Syzygy” været igennem en hård periode. Forsanger Jonas Schmidt måtte på baggrund af hårtab og angstanfald se sig ramt af en depression, der ufrivilligt tvang bandet på pause sidste år. Men ud af mørket kom der i 2019 et bundærligt og dybt personligt mesterværk. Soundvenue fremhævede dem – ligesom mange andre medier – blandt årets bedste album og beskrev dem i flotte vendinger:

“På et ulmende landskab af elektroniske effekter og sofistikeret brug af trommer-bas-guitar-konstellationer står Jonas Smiths vokal og lyser stærkt gennem hele albummet. Stemmen er – hvis muligt – endnu bedre, mere særpræget og medrivende end på tidligere udgivelser. Bandet virker ganske enkelt til at være i topform.”

Inden lockdown nåede bandet at spille fire udsolgte koncerter. Ifølge Gaffa demonstrerede disse, at topformen i høj grad også har nået Blaue Blumes liveshow, hvor “den spæde flamme er blevet til et brændende bål af styrke.”