AYSAY

Dansk trio omfavner en mangfoldighed af traditioner og laver moderne, smuk og festlig folkemusik med både kurdisk, tyrkisk og nordisk lyd 

AySay er en unik fisk i den danske andedam. De sammenflætter kurdiske, tyrkiske og nordiske urtoner med pop-arrangementer, og resultatet er moderne folkemusik i form og fortælling. De leger med sprog og rytmer, sætter tyrkisk tekst til svenske folkesange eller synger på dansk til en mellemøstlig rytme. Rige musiktraditioner blandes med moderne beats i et forfriskende originalt univers, hvor forsanger Lune Bülow Ersahin for alvor skinner igennem som en klar stjerne.

Aysay forener østlige og vestlige kulturer, men for dem er det samtidig vigtigt at afmystificere deres musik som eksotisk og fremmedartet. De er lyden af et nyt Norden, der omfavner sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Det er lyden af et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. En festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

Præcis som traditionel folkemusik skabes i tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.

Vi ser frem til at rejse ud i verden og ind i os selv, når AySay spiller op til folkefest på Alive ‘22.