Praktisk

Billetter & adgang

Billetter

Festivalbilletter og tilkøbsbilletter kan købes via vores billetside eller i billetvognen. Ved ankomst indløser du din billet til et armbånd i billetvognen. Som frivillig er det også her, du får dit armbånd og dine goder udleveret.

 

Beholdte partoutbilletter fra 2020 og 2021

Har man beholdt sin billet fra de to aflyste festivaler i 2020 og 2021 giver denne billet adgang til Alive Festival 2022.

Børnebilletter:

Børn under 6 år kan komme gratis ind på festivalen. Børn i alderen 6-12 år kan købe billetter online og ved indgangen til festivalen for 50 kr. Disse billetter bliver sat i salg sent på foråret 2022 og kan ikke blive udsolgt. Er man under 15 år, skal man altid være i følge med en voksen.

Adgang

Festivalpladsen har én indgang for gæster. Du finder den ved at følge skiltning fra Thisted Bibliotek og ned igennem Christiansgave, som er den park, hvor Alive Festival afholdes.

Det er ikke tilladt at medbringe egne mad- og drikkevarer på pladsen, til gengæld er I velkomne til at medbringe en tom flaske, som I kan fylde ved pladsens vandposter.

Handicapadgang

Handicaptoilet forefindes i Plantagehuset tæt ved Hulen og på campingområdet. Handicapparkering findes bag biblioteket og musikskolen, og der er gode stisystemer derfra til hovedindgangen.

Terrænet på festivalpladsen er desværre relativt kuperet med græs, flis og bakker, så det kan give udfordringer for gangbesværede og kørestolsbrugere. På grund af festivalens størrelse vil der heller ikke være særskilte podier til kørestolsbrugere.

Billetkøb med ledsagerordning:
Ved køb af en festivalbillet kan du ved fremvisning af et ledsagerkort få én gratis ledsager med ind på festivalpladsen. Har du skiftende ledsagere på dagene, kan din billet byttes til endagsarmbånd i billetvognen ved festivalindgangen.

Har du ikke et ledsagerkort, kan du ansøge om et kort HER.

Hvis du har spørgsmål, som ikke blev besvaret på denne side, er du meget velkommen til at kontakte os på info@alivefestival.dk. Dette gælder naturligvis også, hvis du har forslag til, hvordan vi kan forbedre forholdene og oplevelsen på Alive.

Transport & overnatning

Tog og bil

Tag toget til Thisted station fra hele landet. Stationen ligger under en kilometer fra camping- og festivalpladsen.

Planlæg din rejse på Rejseplanen

Hvis du tager bilen, er der rig mulighed for gratis parkering tæt på festivalpladsen. Der er flest pladser ved Thisted Bibliotek – ét minuts gang fra festivalpladsen. Læs mere og se kort under Parkering.

Transport til udflugter under festivalen

Alle busser i forbindelse med vores udflugter til har afgang fra festivalpladsen.

Overnatning

Alive Festival har sin helt egen festivalcamping som du har adgang til at bo på ved køb af en campingbillet. Læs mere nedenfor.

Er du ikke til festivalcamping, så er der rigeligt med muligheder for overnatning i området. Læs mere lige her.

Festivalcamping

 

Hvilken service kan du forvente?

Alive-fællesskabet starter på campingpladsen, hvor vi har tradition for et stærkt sammenhold og masser af små arrangementer såsom fælles morgensang, yoga, talks og interaktive workshops. I campingboden finder du alt det nødvendige samt genanvendeligt service – så lad bare spejdersættet blive derhjemme. Har du brug for at flade ud, så er der plads til at samles i skyggen under vores fællestelt.

Hvad må du meget gerne?

Vi sætter stor pris på nysgerrige og engagerede gæster, og vi håber, at I vil deltage i aktiviterne på camping og være med til at skabe et levende fællesskab. Vi ser også meget gerne, at I sorterer jeres skrald, så vi sammen kan minimere aftrykket af vores festival. Der er opsat tre skraldefraktioner med tydelig skiltning. Derudover forventer vi, at I rydder op efter jer selv og efterlader pladsen, som I modtog den.

Vigtigst af alt håber vi, at I behandler både de andre gæster og vores frivillige servicevagter med respekt og en højlydt high-five, så alle får en god oplevelse.

Hvad er ikke tilladt i campingområdet?

 • Campingvogne og pavilloner er ikke tilladte.
 • Musikanlæg er forbudt, da arealet er placeret i forlængelse af beboet område.
 • Enhver brug af åben ild, såsom at antænde bål, anvende enhver form for stearinlys, myggelys og lign. er strengt forbudt af sikkerhedsmæssige hensyn.
 • Alle gæster på campingpladsen skal efterfølge de retningslinjer, som festivalen og vores servicevagter henviser til. Hvis disse ikke efterkommes, kan personalet uden yderligere varsel bortvise personer, der færdes på pladsen.
 • Brug, besiddelse eller salg af euforiserende stoffer er strengt forbudt på campingpladsen såvel som på festivalpladsen. Overtrædelse vil medføre øjeblikkelig bortvisning fra Alive Festival.
 • Tyveri, hærværk, slagsmål, upassende samt grov opførsel vil blive anmeldt til politiet og vil betyde øjeblikkelig bortvisning.
 • Det er ikke tilladt at bære rygmærker eller anden tilsvarende beklædning.
 • Hunde eller andre dyr må ikke medbringes på campingområdet.
 • Det er kun tilladt at opsætte telte (max 16 m2) inden for de afmærkede områder – brandveje skal ALTID holdes frie. Dette gælder også for teltpløkke, barduner og lign.
 • Polstrede stole, sofaer, pavilloner, store parasoler (2 m og større), køleskabe/frysere, generatorer og lign. må ikke medbringes.
 • Biler og motorcykler har ingen adgang, de skal parkeres på parkeringspladsen på Dyrskuepladsen.

Mad & drikke

Lokalt og grønt

Vi arbejder over en bred kam med at gøre udvalget af mad og drikke på Alive Festival så lokalt og grønt som muligt. Lokale aktører som Thisted Bryghus, Vildsund Blue og Ismejeriet Thy bringer det bedste ind fra nærområdet og tilbyder smagsoplevelser i alle størrelser, former og farver.

Alt hvad du kan drikke

Festivalens drikkesortiment byder på et stort udvalg af diverse drikkevarer, herunder selvfølgelig den hæderkronede Thy-øl. Foruden de to store barer i hhv. Haven og Skoven, så vil der ligeledes være både en vin-, en cocktail- og en bryghusbar, som byder på store og spændende udvalg inden for netop deres område. Alle tre barer kan findes i Skoven. Der vil også være gratis vandposter på festivalpladsen, så medbring en tom flaske, så du kan holde styr på væskebalancen.

Vi gør opmærksom på, at der ikke udskænkes alkohol til unge under 18 år. Det er desuden ikke tilladt at nyde medbragte mad- og drikkevarer på festivalpladsen.

Alt hvad du kan spise

Mere info om madudvalget er på vej.

Parkering

Kommer du trillende i bil, så er der masser af gratis parkeringspladser lige i nærheden af festivalpladsen. Der er klart flest lettilgængelige pladser på Thisted Biblioteks parkeringsplads – ét minuts gang fra festivalpladsen. Parkering til handicappede findes også her.

Sikkerhed

Alle skal have en god og sikker festivaloplevelse på Alive. Pas på hinanden og tag hensyn til både hinanden, pladsen og området.

Førstehjælpere

Vores førstehjælpere går rundt på festivalpladsen. De bærer uniform, og kommer du eller andre i din nærhed til skade, kan de hjælpe.

Vagter

Servicevagterne bærer gule veste. Du kan til enhver tid henvende dig til dem, såfremt du har brug for hjælp.

Diverse

Dankort

Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard mv. kan anvendes overalt på pladsen og i billetsalget.

Foto og video

Professionelle kameraer og optage-udstyr er ikke tilladt. Undgå venligst blitz.

Handicap-adgang

Handicaptoilet forefindes i Plantagehuset tæt ved Hulen. Ønsker man at høre mere om handicapforholdene, kan man henvende sig til thorbjoern@alivefestival.dk 

Merchandise

I vores merchandisebod kan du købe festivalens store sortiment af merchandise, som er lavet i samarbejde med ELSK. Her kan du også købe årets plakat.