Første programpakke klar til Alive Festival 2021!

13/04/21

Iceage, Ganger, Blaue Blume er blandt de første seks navne på plakaten for Alive 2021. Derudover er også offentliggjort tre udflugter og helt nye projekter på kunstprogrammet.

Først en disclaimer

Lad os være ærlige: vi tror på, at vi kommer til at holde en festival i år. Hvad end det må blive, så vil vi, at det skal ske. Vi forbereder os samtidig på at etablere alle de løsninger, som er nødvendige for at afholde festivalen på sikker og forsvarlig vis. Det kommer uden tvivl i første række, og vi ser frem til at få nogle klare retningslinjer at arbejde ud fra. I mellemtiden er det bedste, vi kan gøre, at give noget forventningsglæde og lade jer vide, at vi stadig kæmper for at holde kulturen i live.

Derfor er vi også stolte over at kunne offentliggøre en super stærk programflade i en tid, hvor vi har historisk svære vilkår at arbejde under. Vi kan mærke en stærk sult hos mange af jer efter at være sammen om nogle fede oplevelser og dyrke den fantastiske kultur, vi har savnet alt for længe.

Så til det sjove!

Vi starter med musikken. Vi har i tilføjet seks navne til vores program for 2021. Det er bl.a. Blaue Blume, som nu endelige i gæster Alive efter to uheldige aflysninger og en uheldig timing med Corona. Punkkoryfæerne fra Iceage er også kommet på plakaten og Ganger, der har gang i en kometkarriere er også blandt de første seks navne. Derudover er FRAADS, Barbro og Erika de Casier kommet på plakaten. Vi glæder os helt vildt til at høre dem alle sammen.

Det er udelukkende danske artister og en god blanding af stærke, etablerede navne og helt nye skud med stort potentiale.

Kunst i undergrunden og i trætoppene

Det er også blevet til tre tilføjelser til vores spritnye kunstprogram. Den første er kunstkollektivet Vertigo, som er anerkendt i både ind- og udland for deres måde at benytte ny teknologi til at skabe omsluttende installationer med lys og lyd. Vertigo vil bl.a. bruge træerne i deres lysinstallationer.

Undergangen er også kommet til Alive Festival. Midt på festivalpladsen ligger en gammel beskyttelsesbunker, som længe har været en overset perle lige under overfladen. Vi åbner døren ned til bunkeren og døber den “Undergangen”. Her byder vi på et sanserum af kunst og stemninger, der står i stærk kontrast til, hvad man ellers kan opleve på festivalpladsen.

Endelig er vi stolte af at have skabt en helt ny kunstscene, som hedder Vadestedet. Programmet på denne scene bliver i øjenhøjde med gæsterne og giver plads til refleksion, leg og det nære samvær. Samtidig skaber Vadestedet et fysisk rum i overgangen mellem de to øvrige områder, hvor man kan skrue tempoet ned og se hinanden i øjnene.

Tombola, Whisky og Bryghus

Foruden musik og kunst har vi offentliggjort de første tre udflugter. Vi starter som sædvanligt med et besøg på Thisted Bryghus, hvor vi giver den første øl, og hvor medarbejdere på Bryghuset giver en rundvisning og en lektion i, hvordan man laver fantastisk øl.

Foruden bryghuset har vi offentliggjort Den Thy’ske Eventyrtombola, som sender gæster ud i alle afkroge af Thy på eventyr. Vi afslører intet andet på forhånd, end at vi får jer helskindet hjem igen – en stærk oplevelse rigere! Billetter er i sat i salg her.

Sidst men ikke mindst er der Bondegårdsfrokost og Whisky på Gyrup Gård, hvor man kan komme helt tæt på gårdens og nyde en frokost fra den lokale restaurant, Bryggen – selvfølgelig baseret på råvarer fra matriklen. Som prikken over i’et toppes frokosten af en whiskysmagning med Thy Whisky, hvor vi alle kan nyde og lære af whiskyens forunderlige verden.